TK Trailer trailers

TK Trailer tillverkar släpvagnar och trailers av högsta kvalitet, främst för båtar. Verksamheten grundades 1989 av Tord Karlsson i Boxholm. Företaget är familjeägt och drivs med brinnande ambition och vision. De sammanfattar sitt uppdrag så här: "Perfektion i tillverkningen och försäljningen av säkra och ändamålsenliga släpvagnar/trailers – så att våra kunder tryggt kan ta upp, transportera och förvara båtar och övrigt gods."

Båtupptagningsvagnar – 30 km/tim

 • Alla TK-Trailers båtupptagningsvagnar är uppbyggda på ett helsvetsat och varmgalvaniserat chassi. De är mycket stabila, lättdragna och perfekta för förvaring mellan säsongerna. Godkända för 30 km/tim. Speciellt uppskattat är det breda programmet av reservdelar och tillbehör, som gör att varje kund kan personifiera och utrusta sin båtvagn exakt efter egna önskemål.
 • Det är numera lagkrav att alla båtvagnar (LGF = långsamt gående fordon) skall ha fungerande hö/vä blinkers bak vid körning på allmän väg. (Obs: LGF får ej transporteras på motortrafikled eller motorväg.) Magnetbelysning tillkommer på båtvagnar med beteckning upp till BV1250. Belysning ingår för modellerna BV1650 och uppåt.

Längd/vikt: Båtupptagningsvagnar för båtlängder upp till 11 meter. Max vikt upp till 4.000 kg.
Modeller och priser:
 Prislista Båtupptagningsvagnar >
Produktkatalog med standard och tillbehör: Båtupptagningsvagns-modellerna >

Båttrailers80 km/tim

Två faktorer är speciellt viktiga när det gäller en båttrailer:

 1. Den ska bära båten på ett säkert sätt. Stolpar, rullar och hjul skall vara anpassade så att skrovformen följs och ingen felaktig punktbelastning skadar eller påverkar skrovet. TK Trailers vagnar är konstruerade så att du har maximala inställningsvarianter för att skydda din båt. Hjulen är dessutom i massivgummi och de nya plastrullarna är tillverkade av ett material som gör att de tål belastning, utan att bli spåriga.
 2. Den ska rulla säkert på vägen. Trailern skall vara konstruerad och byggd på sätt som gör att den följer din bil utan att kränga eller vingla. TK Trailers vagnar är helsvetsade i sin chassikonstruktion. Det gör att alla vagnar, från den minsta till den största, är så stabila som en trailer någonsin kan bli. Samtliga är godkända för 80 km/tim. Vi får ofta höra av kunderna att "den går som en dröm efter bilen".

Längd/vikt: Båttrailers för båtlängder upp till 9,5 meter. Max vikt upp till 2.770 kg.
EU-trailers, obromsade: Modeller med beteckning upp till BT750.
Bromsade trailers: Modeller med beteckning BT850 och uppåt.
Modeller och priser: Prislista Båttrailers >
Produktkatalog med standard och tillbehör: Båttrailer-modellerna >

Bra att veta

 • Tänk på: Båten får sticka ut max 1 meter bakom båttrailern eller båtvagnen. Möjligen en aning mer, om kraftig tyngdpunkt ligger i fören. Fråga oss om råd.
 • TK Trailer garantier: Chassi 3 år. Slitagedelar 1 år.
 • Obs: Frakt kan tillkomma till pris för båttrailer eller båtvagn som ej finns i Granecs lager – dvs. som måste beställas enskilt, utöver reguljära leveranser.

TK-Trailer tillbehör och reservdelar i vårt sortiment

Magnetbelysning med 9 m elsladd, belysning och lampor (blinkers, bromsljus, positionsljus), hjul, kölrullar, vinschar, band/vajrar, sprintar, LGF-skyltar, spännband, m.m. Tillbehör och reservdelar utöver våra lagervaror tas hem på beställning.

Bra tips!

 • Backa med enaxlat släp.
  Vår och höst är den tid då en trailer/släpvagn ofta används, efter att ha stått stilla en längre period. Kanske har du nyligen inhandlat ditt släp? Det kan vara med viss oro som folk sätter sig bakom ratten – och ska backa vagnen, få in den i trånga utrymmen eller passa in den på smala ramper. Klicka här, pdf >
 • Täck över vinschen.
  Till elektriska vinschar finns numera en huva att köpa, som skyddar vid regn och rusk. Även manuella vinschar är viktiga att täcka över (huvor tillverkas inte till dessa) med en påse eller liknande när vagnen står utomhus på sommaren (luftigt, utan att påsen blåser av). Vinschbandet/vajern håller längre – och du undviker mögel samt korrosion.
 • Låt vinschbandet eller vajern torka.
  Efter sjösättning, låt vinschbandet/vajern torka innan du rullar in – för att undvika mögel och korrosion samt öka livslängden.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår