• Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!
 • Nyhet!

Den perfekta lösningen för en vacker gräsmatta

Honda robotgräsklippare Miimo HRM 4000 LIVE tar hand om gräsmattor upp till 4.000 m² med suverän klipprestanda. Den har extra lång klipptid, zonhantering, smart navigering och flexibel laddstation. Miimo är supertyst och lätt att programmera – med nyheter som genvägskabel, röstkommandon, satellitassisterad hemgång och GPS-spårning. Smartphone-appen ger dig kontroll var du än befinner dig. Miimo kombinerar den senaste innovativa och intelligenta tekniken med flexibilitet och driftssäkerhet – för en frisk och välskött gräsmatta hela säsongen. 

Miimo anpassar sig efter din trädgård – och ditt liv
Du kan tryggt luta dig tillbaka. Miimo är helautomatisk och gör allt för att underlätta din tillvaro. Den klarar av trädgårdstyper med olika former och storlekar – och tar sig smidigt runt buskar, träd, terrasser, dammar, pooler, m.m. Vissa områden på gräsmattan behöver extra mycket skötsel. Kanske använder du delar av trädgården för att umgås med vänner eller för att leka med barnen. Miimo kan programmeras och styras för att passa just din trädgård och livsstil.

Nyheter, effektivitet och prisbelönt design
Miimo har fått ny fräsch design med kofångare av gummi. Den slitstarka kåpan i polymerplast är konstruerad för att hålla länge. Elektroniken är uppdaterad. Alla Miimo har Bluetooth anslutning – du kan välja att granska och styra robotgräsklipparen via en app i din smartphone – och alla (utom HRM 1000) kan hantera genvägskabel i bland annat smala passager. Den nya hinderavkännaren ger mjukare och tystare motkörning. Alla Miimo klarar nu flera frekvenser från områdesslingan.

Ännu fler spetsfunktioner hos Miimo LIVE
Miimo LIVE-modellerna är utrustade med extra funktioner som avsevärt förbättrar prestandan och ger dig ännu större möjlighet till kontroll. De har mobil internetanslutning och kan kommunicera med din smartphone oavsett avstånd. Detta möjliggör dessutom satellitassisterad navigering och hemgång, automatisk anpassning till väderprognoser, fria zoner, GPS-spårning, m.m. Du kan också styra LIVE-modellerna via röstkommandon genom Alexa. 

Ett strå vassare, pålitlig och hållbar
Hondas robotgräsklippare drivs av kraftfulla borstlösa elmotorer. Knivmotorn sköter om klippningen. Bakhjulen har varsin drivmotor. Litiumjonbatteriet ger dig bästa möjliga prestanda, år efter år. Batterikapaciteten avtar mycket långsamt – vilket innebär låga servicekostnader, hög tillförlitlighet och lång livslängd.

Allt du behöver
Hos oss på Granec får du professionell hjälp med att välja rätt Miimo till din storlek och layout på trädgården, samt dina särskilda önskemål om styrning och övervakning. Vi ger dig goda råd för installation och användning. Vår verkstad kan serva din Miimo inför t.ex. vinterförvaringen.
Här finns en bra överblick och jämförelse av de nya Miimo-modellerna. Klicka här >

1. Nyckelfunktioner: Programmering och styrning

 • Lättanvänd kontrollpanel: Konfigurationsguiden gör det enkelt att programmera och justera. Du får även hjälp med bilder i displayen. Svara på några enkla frågor och Miimo är klar att börja klippa. Den förslår ett klippschema med specialanpassningar för hela säsongen. Nyheter är mjuk öppning av displayluckan och skärmen har fått en förbättrad meny.
 • Smartphone app: Ett enkelt och intuitivt gränssnitt i appen Mii-monitor gör att du kan programmera, granska och fjärrstyra inställningarna för HRM 4000 LIVE med din mobiltelefon – både via Bluetooth och mobil internetanslutning, dvs. oavsett avstånd. Abonnemanget ingår under produktens livstid. Appen har fått ännu fler finesser och lättnavigerad utformning. Du kan själv uppdatera programvaran i din Miimo HRM 4000 LIVE med hjälp av Mii-monitor.
 • Alexa-kompabilitet: Alexa-anslutning låter dig fjärraktivera och ta reda på statusen för din intelligenta gräsklippare med hjälp av enkla kommandon. Miimo HRM 4000 LIVE kan ta muntliga order och meddela dig om aktuellt läge och nästa klippningsschema. Du använder röstkommandon för att klippa, pausa, avsluta, docka, kontrollera dess plats och nästa klipptid.
 • Flexibla startpunkter och zonhantering: Du bestämmer var Miimo ska starta och när gräsmattans olika områden ska klippas – vissa kan behöva klippas oftare. Det finns special- såväl som snabbinställningar för klippningsschema. Exempelvis vecko- och säsongstimer, natt-timer som ger tystare gång och kantklippning ett par gånger per vecka.
 • Genvägskabel: En genvägskabel gör det möjligt för Miimo att automatiskt känna igen en smal passage som har bredden minst 60 cm mellan gränskablarna. Den kan hjälpa Miimo att hitta en snabbare väg tillbaka till laddningsstationen och använda startpunkter mer effektivt. Det sparar energi och minskar antalet tillfälliga hjulspår i gräsmattan. HRM 4000 LIVE kan hantera upp till 2 st genvägskablar per station.
 • Satellitassisterad hemgång: Smart funktion som hjälper Miimo HRM 4000 LIVE att hitta en mer direkt väg tillbaka till sin dockningsstation, vilket sparar energi och minskar antalet hjulspår. Honda rekommenderar att denna funktion används tillsammans med genvägskabel.
 • Fria zoner – en virtuell gränskabel: Med Miimo LIVE-modellerna kan du definiera områden som ska uteslutas från klippning under kortare eller längre tid. Det ger flexibilitet för andra aktiviteter i trädgården, t.ex. en studsmatta eller tillfällig placering av möbler, och gör det möjligt att främja biologisk mångfald på en viss yta.

2. Nyckelfunktioner: Klippning och klipprestanda

 • Mikro-mulching: Miimo skär gräsklippet i minimala partiklar, så att de faller ned i gräset och fungerar som naturlig gödning. Inga mer gräsrester som dras in i huset.
 • Klipphöjd: Du kan justera klipphöjden mellan 20–60 mm, manuellt eller via appen. HRM 4000 LIVE har även elektrisk/automatisk höjdjustering. Du ställer in ett mål för klipphöjd i Mii-monitor, så att Miimo gradvis kan justera klipphöjden baserat på bladbelastningen för exakt precision.
 • Flexibla klippmönster: Miimo klipper systematiskt och effektivt gräsmattan enligt dina instruktioner – och rullar sedan tillbaka till dockningsstationen när den är klar. Klippningsschema och klippmönster (slumpmässigt, bestämd riktning, spiral och kant) anpassas efter trädgårdens utformning och övriga förutsättningar. Spiralklippning, som är unik för HRM 4000 LIVE, används med fördel vid högt gräs. Se programmering ovanför.
 • Suverän klipprestanda: Miimos knivar är speciellt framtagna i rostfritt stål. De har bästa tänkbara balans mellan hållfasthet, skärpa och slittålighet för att optimera klippresultatet. Knivarna är dessutom böjbara, för att knivrester inte skall hamna i gräsmattan vid eventuell påkörning av en liten sten eller liknande. Miimo har tre ledade knivar monterade på en rund platta som systematiskt rör sig medurs/moturs med extremt hög hastighet.
 • Lutningskapacitet och ojämn mark: Miimo kan klippa sluttningar upp till 25° lutning genom sin stora dragkraft och sitt fantastiska grepp. Tack vare riktningssensorerna, som reagerar snabbt, fastnar den inte i hål eller ojämn terräng.
 • Automatiskt laddningssystem: Miimo arbetar så länge du vill. Vid behov beger den sig direkt till dockningsstationen för att ladda sig själv – och återgår sedan till arbetet. HRM 4000 LIVE jobbar 90 minuter per laddning. Laddningsstationen kan placeras var som helst i trädgården, exempelvis gömmas undan i en liten alkov eller smal passage.
 • Drivhjul: Miimo HRM 4000 LIVE är utrustad med terränghjul av litet större dimension, som enkelt hanterar markens variation och växtlighet. Dessa bakhjul är extra robusta med ett annat hjulmönster än de reguljära, vilket förlänger hållbarheten – och spåren syns ännu mindre på gräsmattan. Miimos båda framhjul har enbart styrande funktion.

3. Nyckelfunktioner: Säkerhet och trygghet

 • Säkerhet är Hondas prioritet: Miimo är utrustad med sensorer som omedelbart stoppar knivarna när den lyfts, krockar eller tippas. Sensorerna (hindergivarna) täcker 360° och ändrar riktningen om ett hinder upptäcks, så att Miimo är säker att använda runt barn och husdjur.
 • Hinderavkänning: Miimo-serien har fått ännu tystare hinderavkänning och mjukare motkörning genom en ny inre ”joystick”. Den skyddar även mekanismerna bättre mot damm. 
 • Stöldskydd: Varje Miimo skyddas med hjälp av en unik säkerhetskod, som garanterar att den inte kan användas av någon annan än dig. Den stannar, och ett larm hörs, så snart den lyfts – och startar endast när din PIN-kod har accepterats.
 • Smart timer: Mii-monitor justerar automatiskt klippschemat för HRM 4000 LIVE med hjälp av aktuell väderdata via internet. Dels för att spara energi och skydda Miimo mot åsknedslag samt onödigt slitage – och dels för att skydda din gräsmatta mot tuffa förhållanden.
 • GPS-spårning och geografiskt stängsel: För att trygga dig i vetskapen om att din robotgräsklippare är säker och fungerar perfekt kan du spåra HRM 4000 LIVE via satellitkartan i Mii-monitor och ställa in ett ”Geofence” (geografisk begränsning, dvs. ett stängsel) – för skydd genom säkerhetsvarningar i appen och meddelanden, push-notiser, från appen.
 • Vattentät: Miimo kan klippa gräset i alla väder. HRM 4000 LIVE har klassificeringen IPX5, vilket innebär att du till och med kan spola av den med vattenslangen (obs: ej högtryckstvätt).
 • Områdesslinga: Begränsningskabel och peggar tillkommer som tillbehör. För HRM 4000 LIVE har begränsningsslingan en maximal längd på 1.000 m. 

Hus till Miimo
Husets robusta konstruktion och platta i stål skyddar din Miimo, medan den är dockad, från de långvariga effekterna av UV-strålar och ogynnsamma väderförhållanden. Taket kan lätt lutas, för enkel åtkomst. Huset köps som tillbehör. Läs mer här >

Multi Miimo eller Side by Side
Behöver du mer än en Miimo? Inga problem. Två eller flera Miimo kan samarbeta med varandra, eftersom de klarar flera frekvenser från begränsningskabeln. Du kan enkelt hantera större ytor genom att använda ”Multi Miimo” eller ”Side by side” installation. ”Sida vid sida” styrs via Mii-monitor appen. Till ”Multi Miimo” köper du en box som tillbehör, för att synkronisera det antal Miimo som ska klippa stora ytor där flera Miimo krävs. Läs mer här >

Robotgräsklippare Miimo HRM 4000 LIVE

32.990 kr
Beställningsvara

Teknisk information

 • Miimo-modell:HRM 4000 LIVE
 • Områdeskapacitet, upp till:4.000 m²
 • Maximal lutning inom arbetsområdet:25°
 • Max marklutning för kabeldragning i backe:15°
 • Klipptid per laddning:90 min
 • Laddningstid:60 min
 • Batterityp / Kapacitet:Li-ion 21,6 V / 5,7 Ah
 • Drivmotor / Knivmotor:Borstlös 17,6 W x 2 / Borstlös 40,8 W
 • Knivtyp:3 ledade knivar (rotortyp, swing back)
 • Klippbredd:250 mm
 • Klipphöjd, justering:20–60 mm, manuellt eller i app
 • Klipphöjd, elektrisk/automatisk justering:Ja
 • Programmerings/klippningsprocess:Konfigurationsguiden
 • Användargränssnitt:Kontrollpanel, App, Alexa
 • Anslutning till app:Bluetooth och "Live" (mobil internet*)
 • * Mobil internet:Abonnemang ingår under prod. livstid
 • Smartphone app:Mii-monitor (Android, iOS)
 • Alexa integration:Ja (röststyrning)
 • Klippmönster, allmänt:Zonhantering, Flexibla klippstartspunkter
 • Klippmönster:Slumpmässigt, Bestämd riktning, Spiral, Kant
 • Timer-inställningar:Vecka, Månad, Säsong, Auto-säsong, Tyst
 • Virtuell gränskabel, Fri zon:Ja
 • Hanterar genvägskabel:Upp till 2 st (per laddningsstation)
 • Satellitassisterad navigation/hemgång:Ja
 • GPS-spårning och säkerhet, geofence:Ja
 • Smart timer, auto-anpassning till ”live” väderdata:Ja
 • Laddningsstationens läge:Flexibelt
 • Vattentät/väderbeständig:IPX5
 • Hjul som standard:Terränghjul
 • Mått L x B x H:690 x 555 x 300 mm
 • Vikt:14,5 kg
 • Uppmätt ljudnivå, normal / tyst läge:57 / 55 dB(A)
 • Garanterad ljudnivå, normal / tyst läge:60 / 58 db(A)
 • Uppdatering av Miimo programvara:Via Mii-monitor
 • Klarar flera frekvenser från begränsningskabel:Ja
 • Begränsningskabel, max längd:1.000 m
 • Begränsningskabel och peggar:Tillbehör, tillkommer utöver pris

Kontakt

Anders Erlandsson

 • Tel: 0920-22 80 25
 • Mob: 0920-40 71 16
 • anders.erlandsson@granec.se

Fredrik Erlandsson

 • Tel: 0920-22 80 25
 • Mob: 0920-40 71 10
 • fredrik.erlandsson@granec.se

André Erlandsson

 • Tel: 0920-22 80 25
 • Mob: 0920-40 71 15
 • andre.erlandsson@granec.se

Per Lidman

 • Tel: 0920-22 80 25
 • Mob: 0920-40 71 17
 • per.lidman@granec.se

Robert Erlandsson

 • Tel: 0920-22 80 25
 • Mob: 0920-40 71 11
 • robert.erlandsson@granec.se
 • Finansieringsförslag
 • Amorteringsplan:5 år (60 mån), annuitet
 • Ränta:7,49%
 • Handpenning (20%):6.598 kr
 • Kreditbelopp:26.392 kr
 • Månadskostnad:529 kr
Swedbank Finans: KalkylsnurraGör egen kalkyl

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår